• Ilmaiset toimituskulut kotimaahan yli 100€ tilauksiin!

Palaset, kestävän ja ajattoman muotoilun puolesta

Vuonna 1959 pääkonsuli Heikki Tavela halusi tarjota pankeille jotain uutta. Hän ei ehkä tuolloin arvannutkaan miten historiallisen säästölippaiden tarinan hän aloitti, tarinan, joka jatkuu edelleen.
Kaikki sai alkunsa Maapallo-säästölippaasta. Tätä seurasi Possu, Roope Ankka, Hippo, Faunit ja monen monta muuta monille tuttua hahmoa. Säästölippaiden eri versioita onkin toimitettu jo miljoonia kappaleita ympäri maailmaa.

1972 markkinoille lanseerattiin Ristomatti Ratian suunnittelema Palaset-tuotesarja. Palaset-kuutioiden ydinajatus oli luoda tilaa kaikenlaisiin koteihin. Kuutiot olivat iloisen värisiä, monikäyttöisiä ja ajattomia muodoiltaan. Sarjasta tuli heti suosittu niin Suomessa kuin muissakin pohjoismaissa. Vuonna 1975 Kuutioiden perhe sai jatkoa, kun Ristomatti Ratia suunnitteli kooltaan pienemmän laatikkosarjan kodin pientavaroiden säilytystä varten. Neljä vuosikymmentä myöhemmin nämä tuotteet ovat edelleen tuotannossa ja ne ovat haluttuja tuotteita koteihin ja toimistoihin ympäri maailmaa.

Tekemistämme ohjaa edelleen se, että haluamme tarjota hyvin suunniteltujen ja laadukkaiden tuotteiden myötä kauniita ja tilaa säästäviä ratkaisuja. Olemme aina panostaneet toimivaan, ajattomaan ja esteettiseen tuotteiden muotoiluun ja Palaset-sarjalle onkin myönnetty Pohjoismainen kalustemuotoilupalkinto.

Meitä inspiroi tavoite, että sinä voit toteuttaa ja sisustaa oman elämäsi näköistä tilaa ajattomasti. Kaikki tuotteemme on suunniteltu ja tehty niin, että ne ovat monikäyttöisiä sekä kestävät käytön ja ajan haasteet. Ristomatti Ratian luoma design antaa mahdollisuuden yhdistellä tuotteita toisiinsa. Lasinkirkkaat tuotteet tuovat sisällön kauniisti esiin, värilliset tuotteet suojaavat katseelta sen mitä et halua pitää esillä, mutta kuitenkin kätevästi saatavilla. Eleettömän muotoilumme ansiosta voit luoda tuotteillamme elämääsi oman näköistä järjestystä.

Huippulaadukkaat tuotteemme valmistuvat ammattilaisten käsissä, yhdessä maailman pohjoisimmassa muovitehtaassa, Plastepilla Suomen Kuortissa ja niitä toimitetaan kaikille mantereille. Me Palaset-tiimissä haluamme olla rakentamassa maailmaa, jossa on vähemmän jätettä, hukkamateriaaleja ja lyhytikäisiä tuotteita. Omassa tuotannossamme muun muassa otamme talteen prosessissamme syntyvän lämmön ja hyödynnämme sen edelleen tilojemme lämmityksessä. Pitkäjänteinen työmme kestävän muodon ja designin parissa tulee todeksi monessa kodissa ja toimistossa, joissa on edelleen käytössä alkuperäisiä 1970-luvulla valmistettuja tuotteitamme, niin kuutioita kuin Maapallo-lippaitakin. Emme tavoittele laajaa tuotevalikoimaa, vaan panostamme tuotteiden monikäyttöisyyteen. Tämä yhdistettynä ajattomuuteen ja korkeaan laatuun takaavat sen, että tuotteemme palvelee sinua vuodesta toiseen.