• Ilmaiset toimituskulut kotimaahan yli 100€ tilauksiin!

Toimitusehdot

Toimitamme tilaamasi tuotteet noin kahden viikon kuluessa tilauksestasi lähimpään DBSchenkerin noutopisteeseen. Lähimmän noutopisteesi voit tarkistaa täältä. Tilaus voidaan tarvittaessa jakaa useampaan lähetykseen. Tuotteiden voimassaolevat myyntihinnat näkyvät kaupan sivuilla ja kaikki hinnat ovat euroina. Mikäli et nouda lähetystä, sitä säilytetään Schenkerin noutopisteessä 7 päivää, jonka jälkeen lähetys palautuu meille. Lähetyksen saapumisesta ilmoitetaan yhden kerran saapumisilmoituksella. Lähetyksen noutamatta jättäminen ei pura tehtyä etämyyntisopimusta. Schenkerin noutopisteestä noutamatta jääneet lähetykset palautuvat lähettäjälle ja niistä peritään 15 euron lisämaksu. Tällaisessa tapauksessa etämyyntisopimus raukeaa ja suoritukset palautetaan vähennettynä 15 eurolla. Tilaus voidaan myös lähettää Sinulle uudelleen kun olet maksanut 15 euron maksun ja uudelleen lähettämisen toimituskulut 7,50 euroa

Saat toimituksen mukana tilausvahvistuksen, joka toimii kuittina ostoksestasi sekä mahdollisena takuutodistuksena.

Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
paytrail.com/kuluttaja/tietoa-maksamisesta

Maksutavat

Paytrail -palvelun kautta voit maksaa verkkopankkitunnuksilla, lompakolla, maksukorteilla (credit/debit), laskulla tai osamaksulla. Käytettävissä ovat seuraavat maksutavat: Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Oma Säästöpankki, Säästöpankki, Aktia, Paikallisosuuspankit, S-Pankki, Handelsbanken, Ålandsbanken, MobilePay, Masterpass, Pivo, Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja Debit MasterCard -kortit, sekä Jousto, Fellow Lasku ja Fellow Yrityslasku.

MobilePay: Voit maksaa MobilePay-lompakollasi mikäli olet sallinut verkkokaupoissa maksamisen sovelluksen asetuksista. MobilePay-lompakolla suoritetut maksut veloitetaan lompakkoon liitetyltä maksukortilta. Mikäli maksun veloittaminen maksukortilta epäonnistuu, MobilePay-lompakolla maksaminen ei ole mahdollista verkkokaupassa.

Pivo: Käyttöehdot ovat tarjolla Pivon sivuilla: https://pivo.fi/kayttoehdot/pivon-kayttoehdot/

Jousto lasku ja osamaksu on kotimainen palvelu, jolla teet ostoksesi nopeasti ja turvallisesti. Jousto on tarkoitettu yksityishenkilöille, jotka ovat hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti. Joustolla saat 30 vuorokautta korotonta ja kulutonta maksuaikaa. Laskun saatuasi voit päättää maksatko sen kokonaan vai osissa. Osamaksulla voit maksaa ostoksesi jopa 36:ssa erässä, alkaen 9,90 eur/kk. Jousto osamaksun kustannukset ovat 3,90 eur/kk ja 19,90%:n luottokorko. Voit maksaa Joustolla 30–3000 euron ostoksia. Luotonmyöntäjänä toimii Aurajoki Nordic Oy. Lue lisää Joustosta osoitteessa www.jousto.com.

OP Lasku – Joustava tapa maksaa verkko-ostokset. Kaikkien pankkien asiakkaille. OP Laskulla voit tehdä enintään 5 000 euron suuruisia ostoksia ja maksaa ne korottomasti pois 45 vuorokauden sisällä. Halutessasi voit pilkkoa laskun useampaan maksuerään. Ostoksesi näkyvät yhdessä paikassa, joten pysyt helposti perillä rahan käytöstä. Luottorajan avulla pidät kulutuksen haluamissasi rajoissa. Saat laskut kätevästi sähköpostiisi. Verkkopalvelussamme näet tietoja OP Laskun käytöstäsi ja tekemiesi ostosten summan. Voit käyttää OP Laskua, jos olet maksukykyinen yli 20-vuotias, ja sinulla on suomalaisen pankin verkkotunnukset. Lisätietoja OP Laskuun liittyen löydät osoitteesta: https://www.op.fi/henkiloasiakkaat/paivittaiset/maksaminen/op-lasku

Vaihto- ja palautusoikeus

Haluamme Sinun olevan tyytyväinen tilaamiisi tuotteisiin! Olemme pyrkineet antamaan Sinulle mahdollisimman paljon tietoa tuotteista sivuillamme, jotta saisit mahdollisimman hyvän kuvan kustakin tuotteesta. Jos tuote ei kuitenkaan vastaa odotuksiasi on kaikilla tilaamillasi tuotteilla 14 vrk:n vaihto- ja palautusoikeus. Palautettavan tuotteen pitää kuitenkin olla käyttämätön ja alkuperäisessä pakkauksessaan.

Vaihto tai palautus postitse:

Täyttäkää ja palauttakaa palautuslomake tuotteiden mukana. Lomakkeen täyttämisen jälkeen voit viedä paketin lähimpään postin toimipisteeseen. Lataa ja tulosta palautuslomake TÄSTÄ.

Mainitse Postissa sopimusnumeromme 605250 ja pyydä asiakaspalautusta.

Ottakaa yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostilla (palaset@plastep.fi), jos haluatte palautettujen tuotteiden tilalle korvaavat tuotteet.

Käytä postissa tavallisen pakettikortin sijasta ASIAKASPALAUTUS -osoitekorttia ja liitä palautuslomake mukaan.
Palautuksen voi jättää postin kuljetettavaksi maksutta osoitteella:

Asiakaspalautus
Sopimusnumero 605250
Plastep Oy
Kutomakuja 2
19410 Kuortti

Muista merkitä tilinumerosi! Yksi osa kortista jää sinulle kuitiksi palautuksesta. Plastep Oy maksaa toimituskulut. Vaihtojen ja palautusten käsittely kestää noin 2-3 viikkoa.

Lisätietoja

Plastep Oy, Kutomakuja 2, 19410 Kuortti, Puhelin 029 0009137, sähköposti palaset@plastep.fi
Kaikki oikeudet pidetään.